Cortina E-U1 N7

De Cortina E-U1 N7 met voorwielmotor en 7-versnellingsnaaf kwam bij Consumentenbond uit de test als ‘Beste koop’. Niet iedereen vindt voorwielaandrijving prettig, maar binnen deze categorie heb je aan deze Cortina een prima fiets, voor een lage prijs. Het is geen luxe fiets, zo ontbreken bijvoorbeeld vering en een snelheidsmeter, maar op de meeste testaspecten doet de E-U1 het bovengemiddeld goed.

Bafang voorwielmotor

Dankzij de Bafang voorwielmotor van de E-U1 is een heuvel of brug geen enkel probleem voor deze fiets. Zo fiets je moeiteloos naar je bestemming, zoals je school, werk of de supermarkt. Het systeem biedt 5 ondersteuningsstanden, welke je eenvoudig kunt aanpassen naar een gewenste ondersteuning. Ook is het Bafang systeem voorzien van een walk-assist, zodat je de fiets eenvoudig uit je kelder of garagebox kunt duwen.

Veilig en comfortabel

De vervanger voor de inmiddels ouderwetse trommelrem is de rollerbrake. Deze naafrem werkt met rolletjes welke bij remmen “oplopen” tegen de schaal van de rem. Deze schaal wordt warm door de wrijving en is daarom gekoeld door een zogenaamde koelschijf. De rem is absoluut niet agressief en daardoor ook veilig in de regen.

Accu en actieradius

De accu zit bij deze fiets onder de achterdrager. De accu is makkelijk uit te nemen, zit nooit in de weg en is makkelijk aan het zicht te onttrekken met fietstassen.

De actieradius van de fiets is afhankelijk van de inhoud van de accu. Deze Cortina E-U1 wordt bij de meeste winkels geleverd met een 340 Wh accu, maar met ons aanbod wordt standaard de 450 Wh accu geleverd. Je kunt ook kiezen voor de grotere accu van 750 Wh.