Cortina E-U4 Transport FM

De Cortina E-U4 transportfiets is de oerfiets van Cortina, maar dan elektrisch. Ideaal voor al het zware werk: woon-werkverkeer, naar school of volgeladen met boodschappen. Met deze Cortina met Ecomo voorwielmotor en 8 versnellingen kun je elke rit aan zonder zwaar te hoeven trappen. En met de achter- en voordrager kun je veel spullen meenemen, zeker als je ook nog een kleurige krat gebruikt. Bang dat hij omvalt? Niet nodig! De stuurvergrendeling en de dubbele standaard houden je fiets keurig rechtop.

Voorwielmotor

Je rijcomfort wordt grotendeels bepaald door de trapondersteuning, de motor dus! De plek van de motor heeft hier dan ook effect op. Een voorwielmotor wordt meestal gebruikt bij fietsen die geschikt zijn voor het fietsen in de stad. Denk aan de boodschappen doen of de fietsrit naar school.
Deze E-U4 Tranport FM N8 is voorzien van het Cortina Ecomo-systeem. Dat houdt in dat deze fietsen zijn voorzien van een voorwielmotor die direct bij het wegrijden ondersteuning geeft. Dit model met het Cortina Ecomo 36 volt-systeem heeft ook nog de mogelijkheid om in te stellen hoe snel de ondersteuning moet beginnen.

Veilig en comfortabel

De vervanger voor de inmiddels ouderwetse trommelrem is de rollerbrake. Deze naafrem werkt met rolletjes welke bij remmen “oplopen” tegen de schaal van de rem. Deze schaal wordt warm door de wrijving en is daarom gekoeld door een zogenaamde koelschijf. De rem is absoluut niet agressief en daardoor ook veilig in de regen. Ook is de fiets voorzien van een stuurslot zodat als je afstapt, het stuur met een tas op het transportrek niet onverwacht omvalt.

Accu en actieradius

De accu zit bij deze fiets onder de achterdrager en is makkelijk aan het zicht te onttrekken met fietstassen.

De actieradius van de fiets is afhankelijk van de inhoud van de accu. Deze Cortina E-U4 Transportfiets wordt bij de meeste winkels geleverd met een 300 Wh accu. Met ons aanbod krijg je standaard de 400 Wh accu. Je kunt ook kiezen voor de 500 Wh voor een grotere actieradius.