Giant Prime E+ 1

De Giant Prime E+1 hebben we al vaker getest. Het nieuwste model presteert wederom goed. Hij heeft een Yamaha Syncdrive middenmotor, achtversnellingsnaaf, voorvork- en zadelpenvering en er is een parkeerassistent. De schijfremmen voor en achter zijn opvallende details. Deze kwam daarmee als ‘Beste uit de test’.

SyncDrive-motorsysteem

Giant werkt sinds 2011 samen met Yamaha aan de ontwikkeling en perfectionering van het SyncDrive-motorsysteem. Deze samenwerking leidde tot de nieuwe SyncDrive middenmotortechnologie, die te vinden is op de belangrijkste Giant elektrische fietsen. Het nieuwe lichtgewicht systeem weegt slechts 3,2 kilo en biedt veel power, namelijk 60 Nm. Daarnaast zet het systeem een nieuwe kwaliteitsstandaard voor de elektrische fietsencategorie dankzij het hoogwaardige detectiesysteem met vier sensoren voor alle dynamische factoren zoals koppel, snelheid en cadans. De Yamaha motor onderscheid zich door een kleinere behuizing en meer koppel.

Modern en comfortabel

Het duidelijk afleesbare LCD scherm is midden op het stuur gemonteerd. Daarnaast is deze e-bike uitgerust met een geveerde voorvork met monoshock design voor extra stabiliteit en comfort.

Accu en actieradius

De accu zit bij deze fiets onder de achterdrager. De accu is makkelijk uit te nemen, zit nooit in de weg en is makkelijk aan het zicht te onttrekken met fietstassen.

De actieradius van de fiets is afhankelijk van de inhoud van de accu. Deze Giant Prime E+ 1 wordt door de meeste winkels aangeboden met een 300 Wh accu. Met ons aanbod krijg je een 500 Wh accu, zonder meerprijs.