Sparta F8e N8

De F8e N8 van Sparta heeft een eenvoudige voorwielmotor en 8 versnellingen. Hij heeft parkeerassistentie en indicatoren op de ventielen voor lage bandenspanning. In 2016 kwam deze Sparta F8e als ‘Beste koop’ uit onze test. Volgens Sparta en de specificaties is de fiets sinds de testdatum niet gewijzigd op de belangrijkste testonderdelen.

E-motion systeem

De E-motion serie biedt een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Dit houdt in dat ze een prettig rijgedrag biedt voor een relatief lage prijs. De e-bikes met E-motion technologie zijn veelzijdig en gemakkelijk te bedienen. Het E-motion systeem wordt door Sparta ook toegepast in fietsen met voorwielmotoren en middenmotoren.

Motor in het voorwiel

Je rijcomfort wordt grotendeels bepaald door de trapondersteuning, de motor dus! De plek van de motor heeft hier dan ook effect op. Een voorwielmotor wordt meestal gebruikt bij fietsen die geschikt zijn voor het fietsen in de stad. Denk aan de boodschappen of de fietsrit naar school. Alle fietsen van het merk Sparta met een voorwielmotor hebben een gesloten kettingkast en versnellingen in de naaf van het achterwiel. Door de afscherming van de ketting en de plek van de versnelling is de fiets met voorwielmotor relatief onderhoudsvriendelijk.

Accu en actieradius

De accu zit bij deze fiets onder de achterdrager. De accu is makkelijk uit te nemen, zit nooit in de weg en is makkelijk aan het zicht te onttrekken met fietstassen.

De actieradius van de fiets is afhankelijk van de inhoud van de accu. Bij deze fiets krijg je de 500 Wh accu met een actieradius tot maximaal 150 km.