Stromer ST1 X

Deze sportieve en innovatieve speed pedelec (45km/h) is te koppelen aan je smartphone. Zo kun je, waar je ook bent, het slot bedienen, de fiets via GPS lokaliseren, zien hoeveel kilometers je hebt gefietst, de motor blokkeren bij diefstal en nog veel meer. Het dragen van een helm is verplicht.

Speed pedelec (45km/h) met helmplicht

De Stromer ST1 X is een speed pedelec. Een speed pedelec lijkt vanaf de buitenkant veel op een normale e-bike. Het grote verschil is dat de ondersteuning niet bij 25 km/u wordt afgebouwd, maar doorgaat tot 45 km/u. Daarom geldt sinds 2017 een helmplicht voor de bestuurder van een speed pedelec. Je hoeft geen dichte bromfietshelm te dragen, maar wel minimaal een speed-pedelec-helm die aan de zogenaamde NTA 8776 richtlijn voldoet.

De minimale leeftijd is 16 jaar en je moet in het bezit zijn van het rijbewijs AM: het bromfietsrijbewijs. Heb je een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijg je het bromfietsrijbewijs automatisch bijgeschreven op je bewijs en kun je dus ook gewoon op deze fiets rijden.

Digitaal en innovatief

De Stromer ST1 X is een digitale e-bike met een modern, sportief design. Onderdelen zijn mooi weggewerkt in het frame, zoals het touchscreen dat in de bovenste buis geïntegreerd is. De accu is verwerkt in de onderste buis en alle kabels zijn verwerkt in het frame.

Met de OMNI Stromer app kun je op je iPhone of Android smartphone verbinding maken met de fiets. Zo kun je o.a. het slot op afstand bedienen, de fiets via GPS lokaliseren, zien hoeveel kilometers je hebt gefietst en de motor blokkeren bij diefstal.

Accu en actieradius

De accu zit bij deze fiets in de onderste buis in het frame verwerkt. De accu is makkelijk uit te nemen.

De actieradius van de fiets is afhankelijk van de inhoud van de accu. Met ons aanbod krijg je standaard de 618 Wh accu, zonder meerprijs. Je kunt hiermee, afhankelijk van de omstandigheden, 40 tot 120 km fietsen op een volle accu. Je kunt ook kiezen voor de 814 Wh of 983 Wh accu.